Bara laterală
CEA-MAI-RAPIDĂ-METODĂ-DE-REGENERARE-ȘI-REÎNNOIRE-CELULARĂ-A-ORGANISMULUI-AUTOFAGIA-ȘI-SPERMIDINE-LIFE Holistic-One.ro

CEA MAI RAPIDĂ METODĂ DE REGENERARE ȘI REÎNNOIRE CELULARĂ A ORGANISMULUI: AUTOFAGIA ȘI SPERMIDINE LIFE®

  De-a lungul timpului, cercetătorii au fost preocupați de domeniul regenerării organismului. Studiind cele mai longevive popoare, aceștia și-au dat seama că majoritatea centenarilor au în comun același stil de viață. În tribul Hunza trăiesc cei mai longevivi și sănătoși oameni de pe planetă ajungând în medie la vârsta de 120 de ani, deseori atingând 160 de ani. Stilul alimentar al acestui trib este bazat pe consumul preponderent de alimente de origine vegetală, iar în tradiția lor postul negru are un rol esențial fiind practicat de toți membrii familiei. Cercetătorii au observat că perioadele de restricție calorică declanșează în organismul persoanelor din această zonă un proces natural prin care reziduurile celulare sunt metabolizate de către celulă. Numeroase studii realizate pe acest trib demonstrează că stilul lor de viață îi ajută să fie nu doar longevivi, dar și extrem de sănătoși, cu o incidență a bolilor cronice și a cancerului aproape de zero.

“Cu toții dorim să ne păstrăm tinerețea, să arătam bine și să ne simțim sănătoși, energici ca la 20 de ani. Dacă am putea să apăsăm pe un buton magic prin care să declanșăm întinerirea organismului, cu siguranță nu am ezita să îl folosim.”, afirmă Maria Mihăilă, Fitoterapeut Holistic.

          Descoperirile recente din domeniul biologiei celulare au ajuns la concluzia că celulele au capacitatea intrinsecă de a se regenera prin mecanismul pe care cercetătorii l-au numit AUTOFAGIE. Din punct de vedere științific, autofagia este o metodă prin care constituenții citoplasmatici ai celulei, organitele și agenții patogeni intracelulari sunt izolați și transportați înspre lizozom pentru a fi degradați. Rolul acestui mecanism este acela de a elimina constituenții nedoriți din celulă și de a recicla materialul citoplasmatic. Acest proces permite celulei să mențină homeostazia, stare de echilibru energetic și constitutiv în timpul unor condiții de stres intern cum ar fi exercițiul fizic intens sau privarea de nutrienți.

“Iată cum se petrece acest mecanism în cuvinte simple. Ne putem gândi la autofagie ca la un program inteligent de reciclare prin care organismul se reînnoiește, consumându-și propriile reziduuri. Prin autofagie sau “auto-consum” celula se curăță de reziduuri, toxine, resturi metabolice, componente sau fragmente deteriorate, transformându-le în energie utilă în ciclul de regenerare și creare de celule tinere și pregătite pentru regenerarea tuturor țesuturilor și organelor din corpul tău”, precizează Maria Mihailă, Fitoterapeut Holistic.

Așa cum spunea Prof. Dr. Colin Champ, medic oncolog și profesor universitar la Pittsburgh Medical Center: “autofagia ne transformă în mașini enzimatice eficiente, cu mecanisme de reciclare eficiente pentru a scăpa de piesele defecte prin oprirea dezvoltării celulelor degenerate și stoparea disfuncțiilor metabolice- cum ar fi obezitatea și diabetul”.

Mecanismul de autofagie permite organismului să elimine inflamația și să optimizeze procesele de regenerare și întinerire, ce poate fi tradus prin diminuarea numărului celulelor deteriorate și consolidarea unui organism mai sănătos și longeviv.

 

Ce se reciclează mai exact prin aceste sisteme de curățare și regenerare? Este vorba despre acele proteine reziduale de care organismul nu mai are nevoie, proteine care, dacă rămân în corp, creează stres oxidativ, un mediu toxic, propice degenerării.

Printre problemele de sănătate produse de un sistem autofagic deficitar, ce permite acumularea în organism a acestui tip de proteine reziduale, se numără:

- Inflamație osteoarticulară cronică;

- Condromalacie, osteoporoză;

- Boli metabolice (ex: diabetul zaharat de tip 2);

- Rezistența la insulină;

- Obezitatea;

- Hiperlipidemii și boli cardiovasculare;

- Acidoze;

- Alergii și intoleranțe alimentare;

- Îmbătrânire prematură (ex: căderea sau albirea precoce a părului);

- Degenerescență maculară;

- Boli degenerative – Demență senilă, Alzheimer, Parkinson;

- Boli neoplazice (creșterea malignă a celulelor pe fondul unor diviziuni celulare necontrolate cauzate de proteine mutante);

- Infertilitate.

Este binecunoscut faptul că mecanismul de autofagie este declanșat de înfometarea celulelor, privarea lor de nutrienți precum și de exercițiul fizic intens. Cu alte cuvinte, atunci când punem celula în fața unui stres intern major, aceasta se auto-protejează, transformând reziduurile metabolice în hrană, eliberând în acest fel energie sub formă de ATP. În termeni de biologie celulară, ATP-ul este energia utilizată pentru generarea unor celulele noi capabile să susțină organismul când este constrâns să se adapteze.

Acest proces are nevoie de condiții optime, însă trebuie avut în vedere o serie de factori perturbatori cu care intrăm în contact zilnic:

- poluarea aerului și a apelor cu metale grele (mercur, plumb, aluminiu, cadmiu, etc.);

- contaminarea alimentelor cu pesticide, antibiotice sau prezența OMG în alimente;

- alimentație procesată cu aditivi alimentari și grăsimi saturate;

- radiații;

- produse sintetice de îngrijire personală, igienă sau curățenie;

- materiale sintetice și mase plastice folosite la îmbutelierea apei sau ambalarea alimentelor.

În acest mod, organismul acumulează reziduuri și proteine dăunătoare cu o capacitate de replicare mai mare decât rapiditatea cu care își poate activa în mod natural mecanismul de autofagie.

În acest context, organismul nostru devine încărcat de toxine ce produc dereglări sau chiar mutații la nivel celular, accelerând totodată procesul de îmbătrânire.

“Este bine-cunoscut faptul că, dacă suferi de anumite boli cronice, sportul excesiv sau privarea de alimente pe o perioadă semnificativă de timp, necesară declanșării autofagiei, pot fi chiar contraindicate.

Totodată, nivelurile de spermidină scad odată cu stresul și vârsta, ceea ce face mai dificil pentru organism să-și reînnoiască celulele. Cu alte cuvinte, nu poți declanșa mecanismul de autofagie, exact în momentul în care ai avea cea mai mare nevoie de el!” susține Fitoterapeut Maria Mihăilă.

 

 

 

După mulți ani de studiu, oamenii de știință au descoperit o soluție salvatoare pentru declanșarea procesului de autofagie, substanța numită spermidină. Această poliamină disponibilă în mod natural în fiecare celulă a corpului uman are capacitatea de a activa procesul de autofagie prin care are loc regenerarea și reconstrucția celulară. Analizând sursele naturale de spermidină, s-a reușit extragerea acestei substanțe din germenii de grâu. SpermidineLIFE Original 365+ este un supliment alimentar ușor de asimilat, cu o biodisponibilitate crescută și o concentrație optimă de spermidină, îmbogățită cu vitamina B și Zinc, pentru a porni în mod natural procesul reînnoirii celulare și regenerării țesuturilor, organelor.

 



SURSE:

https://marquemedical.com/autophagy-our-bodys-own-recycling-program-by-walid-faraj-d-o-2/

https://www.nature.com/articles/s43587-021-00098-4

https://my.clevelandclinic.org/health/articles/24058-autophagy

https://www.pnas.org/doi/10.1073/pnas.1619876114

https://link.springer.com/article/10.1007/s42977-022-00125-4

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2020.00094/full

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0143417920301013

https://www.nature.com/articles/s43587-022-00322-9

https://www.nature.com/articles/ncb1975

https://cellandbioscience.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13578-021-00614-4

http://www.aginganddisease.org/EN/10.14336/AD.2021.0603

https://www.ahajournals.org/doi/full/10.1161/circresaha.117.310603

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/15548627.2018.1530929